Италианска парламентарна делегация е на двудневно посещение в България

Италианска парламентарна делегация е на двудневно посещение в България
ИТАЛИАНСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЯ Е НА ДВУДНЕВНО ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ



Италианска парламентарна делегация, водена от председателя на италианския Сенат Марчело Пера, пристигна днес на двудневно официално посещение в България. Италианският гост се срещна с председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и с председателите на парламентарните комисии по външна политика и европейска интеграция.
Изграждането на коридор номер 8 е от взаимен интерес не само за България и Италия, но и за страните от целия регион, заяви на срещата председателят на италианския Сенат. Марчело Пера увери проф. Герджиков, че изграждането на коридор номер 8 е приоритет и на италианската страна и че ще се търсят възможности за неговото бързо и ефикасно реализиране.
Според проф. Герджиков отношенията между България и Италия са на отлично равнище не само в политическата, но и в икономическата, образователната и културната област. Той изрази благодарност за подкрепата на Италия по пътя на реализирането на българските приоритети - членството в НАТО и в Европейския съюз. Огнян Герджиков припомни, че Италия е ратифицирала протокола за присъединяването на България към НАТО и че по време на италианското председателство на ЕС България има амбицията да затвори максимален брой преговорни глави, за да постигне основната цел, а именно - към май 2004 г. всички глави да бъдат затворени и от началото на 2007 г. страната да стане пълноправен член на Европейския съюз.

Водещи новини

Времето