Прощална среща на шведския посланик Стен Аск с председателя на Народното събрание

Прощална среща на шведския посланик Стен Аск с председателя на Народното събрание
БЪЛГАРИЯ ИМА ДОБРИ ШАНСОВЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НА 1 ЯНУАРИ 2007 ГОДИНА, СТАНА ЯСНО НА СРЕЩАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ С ШВЕДСКИЯ ПОСЛАНИК СТЕН АСК


Очаква се следващата година 70 000 туристи от Швеция да летуват в България, заяви шведският посланик Стен Аск на днешната си среща с председателя на Народното събрание по повод отпътуването си от България. Той подчерта, че три поредни години България е на първо място в Швеция като чуждестранна туристическа дестинация, а търговският обмен между двете страни никога не е бил толкова висок, както през последната година. Посланикът на Швеция отбеляза, че България има добри шансове да бъде приета в Европейския съюз на 1 януари 2007 година, стига да положи необходимите усилия за приключване на преговорите. Според него изходът от референдума в Швеция за приемане на еврото е бил очакван. Неподходящ според него е моментът за провеждането на референдума, поради икономическата нестабилност в Европа.

Стен Аск изрази увереност, че един ден Швеция ще приеме еврото, но това, смята той, няма да стане през следващите 10 години. Референдумът е отчел обаче и повече от 60 процента подкрепа за членството на страната в ЕС и това е най-високата стойност, регистрирана в Швеция, добави той.

Водещи новини

Времето