Среща на Камелия Касабова с посланика на Италия

Среща на Камелия Касабова с посланика на Италия
СРЕЩА НА КАМЕЛИЯ КАСАБОВА С ПОСЛАНИКА НА ИТАЛИЯ



Председателят на Временната Комисия за подготовка на предложения за промени в Конституцията на Република България Камелия Касабова запозна посланика на Италия Джан Батиста Кампаньола с хода на подготовката на промените в Конституцията, свързани с реформата в съдебната система.

България се нуждае от подкрепата на ЕС за осъществяването на тези обществено необходими реформи, каза г-жа Касабова. Тя изрази надежда, че страната ни ще получи такава подкрепа по време на италианското председателство. Надявам се, че в приоритетите на вашата програма са предвидени активни действия в подкрепа на членството на България и Румъния в ЕС през 2007 г., допълни г-жа Касабова.

В момента България и Италия имат една цел - приключване на преговорите през 2004 г. и членство в ЕС през 2007 г., каза от своя страна г-н Кампаньола. Той увери Камелия Касабова в желанието на Италия да партнира на страната ни в този процес.

По-късно посланик Кампаньола ще запознае Комисията по европейска интеграция с приоритетите и програмата на италианското председателство на Европейския съюз.

Водещи новини

Времето