Председателят на парламента се срещна с посланика на Италия

Председателят на парламента се срещна с посланика на Италия
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА ИТАЛИЯ ДЖАН БАТИСТА КАМПАНЬОЛА


На 11 юни 2003г. /сряда/ председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с новоназначения посланик на Италия Негово Превъзходителство Джан Батиста Кампаньола.
На срещата беше обсъдено бъдещото шестмесечно италианско председателство на ЕС, което ще започне на 1 юли 2003г. Италия ще работи рамо до рамо с България и италианското председателство ще се характеризира основно с това, че ще спази сроковете за присъединяването на България към ЕС, това увери посланик Кампаньола председателя на българския парламент. Той изрази убеждението си, че началото на преговорите ще започнат през 2004г., за да може 2007г. България да бъде вече част от голямото европейско семейство.
Проф. Герджиков заяви, че България много разчита на подкрепата на Италия. Нейното председателство вдъхва кураж и надежда и страната ни ще върви с бързи темпове и най-късно до средата на 2004г. се надявам да затворим оставащите шест преговорни глави, каза още председателят на Народното събрание.
В края на срещата посланик Кампаньола изрази задоволството си, че Италия се е превърнала в първия партньор на България в търговския обмен и инвеститор номер едно в страната ни.

Времето