Парламентът гласува създаването на Временна комисия за подготовка на предложения за промени в Конституцията

Парламентът гласува създаването на Временна комисия за подготовка на предложения за промени в Конституцията
Народното събрание гласува създаването на Временна комисия за подготовка на предложения за промени в Конституцията на Република България със срок на действие три месеца. Народните представители избраха за председател на Комисията Камелия Касабова /НДСВ/. Комисията ще се състои от следните членове:
Константин Пенчев, Анелия Мингова, Владимир Дончев, Борислав Ралчев (ПГ на НДСВ);
Четин Казак, Лютви Местан, Ремзи Осман (ПГ на ДПС);
Димитър Абаджиев, Елиана Масева, Екатерина Михайлова, Анастасия Мозер (ПС на ОДС);
Любен Корнезов, Янаки Стоилов, Гиньо Ганев, Михаил Миков (ПГ на КБ);
Марианна Асенова (ПГ на НИЕ).

На днешното пленарно заседание парламентът гласува на Емил Димитров да бъде отпусната пенсия в размер на 186.56 лева за особени заслуги.

Народното събрание прие решение, с което се дава съгласие Министерският съвет да сключи заемно споразумение между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие за подкрепа на дейността по проект “Реформа в администрацията по приходите”.

Парламентът разреши водене на преговори и сключване на гаранционно споразумение между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие по заемното споразумение между “Топлофикация София” ЕАД и Международната банка за възстановяване и развитие за финансиране на проект “Топлофикационни дружества - Топлофикация София” , както и водене на преговори и сключване на гаранционно споразумение между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие по заемното споразумение между “Топлофикация - Перник” ЕАД и Международната банка за възстановяване и развитие за финансиране на проект “Рехабилитация на топлоснабдителната система на град Перник”.

Водещи новини

Времето