Почина народният представител Светослав Лучников

Почина народният представител Светослав Лучников
ПОЧИНА НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ СВЕТОСЛАВ ЛУЧНИКОВ


На 27 октомври 2002 г., след продължително боледуване почина народният представител Светослав Лучников. Светослав Лучников е бил народен представител в 37, 38 и 39 НС, министър на правосъдието и зам.-председател на МС /1991 - 1992 г./, председател на Комисията по правни въпроси и законодателство срещу корупцията на 38 НС.

Поклонението пред тленните останки на Светослав Лучников ще се състои на 31 октомври 2002 г. от 10.00 до 12.00 часа в зала "Света София", пл. "Княз Ал. Батенберг"1.

Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков изпрати съболезнователна телеграма до семейството и близките на Светослав Лучников, в която се казва:
"С дълбока скръб посрещнах вестта за смъртта на народния представител Светослав Лучников. Приемете моите и на депутатите в XXXIX Народно събрание най-дълбоки съболезнования.
Доайенът на българския парламент беше личност с висок обществен и професионален авторитет. Неговата неуморна работа за изграждането на съвременната правна уредба е неоценим принос в демократичното развитие на България. Със своята дейност Светослав Лучников създаде висок и незабравим образец за почтеност и за юридически професионализъм.
Поклон пред светлата памет на Светослав Лучников!"

Водещи новини

Времето