Народните представители се съобразиха с ветото на президента

Народните представители се съобразиха с ветото на президента
Народните представители се съобразиха с ветото на президента, който върна за ново обсъждане Закона за биологичното разнообразие.

Народните представители приеха Решение за разрешаване пребиваването на военнослужещи с личното си оръжие и военнотранспортна техника от състава на Почетната артилерийска рота на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия на територията на Република България.

Прието беше и Решение за разрешаване пребиваването в периода от 13 август до 2 септември 2002 г. на военен контингент на Кралските военновъздушни сили на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия в състав 140 военнослужещи – личен състав, 8 бойни самолета тип "Ягуар" с въоръжение, 3 транспортни самолета С-130 "Херкулес", един транспортен самолет DC-10, 8 военни автомобила и военна техника на територията на Република България за участие в учението "Самотна котка 2002".

Народното събрание ратифицира със закон Договора между правителството на Република България и правителството на Република Судан за взаимно насърчаване и защита на инвестициите, внесен от Министерския съвет.

Народното събрание ратифицира със закон измененията и допълненията в Устава на Международната агенция по атомна енергия, внесен от Министерския съвет.

Народното събрание приеме ратифициране със закон Финансовото споразумение между правителството на Република България и Френската агенция за развитие за предоставяне на безвъзмездна помощ в размер на 5 млн. евро за финансиране проекта за изграждане на нов мост на река Дунав при Видин – Калафат, подписано на 9 април 2002 г. в София.

Народните представители приеха Решение за изменение на Решение на Народното събрание от 1 декември 2000 г. за даване на съгласие Министерският съвет да проведе преговори и да сключи финансови споразумения с Европейската инвестиционна банка, с Френската агенция за развитие и с Кредитната агенция за възстановяване на Федерална република Германия, свързани с изпълнението на проекта за изграждане на нов граничен комбиниран (пътен и железопътен) мост на р. Дунав между Република България и Република Румъния в района на Видин – Калафат.

Народното събрание ратифицира със закон Споразумението между правителствата на страните-участнички в Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС), за сътрудничество при оказване на помощ и действия при извънредни ситуации вследствие на природни и технологични бедствия.

На второ четене бяха приети поправките в Закона за радиото и телевизията.

Народните представители приеха на второ четене Закона за амнистията.

Водещи новини

Времето