Красимир Стефанов: Не изключвам възможността служители от НАП да са съучастници на „Недосегаемите”

Красимир Стефанов: Не изключвам възможността служители от НАП да са съучастници на „Недосегаемите”

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов не изключи възможността служители на НАП да са били съучастници на престъпната група „Недосегаемите”, които са извършвали данъчни злоупотреби в особено големи размери. „Борбата с измамите и данъчните престъпления е може би най-добрата антикризисна мярка”, каза данъчният началник. Съвместната акция на МВР, ДАНС, Прокуратурата и НАП продължава и в момента. Повече информация за арестите и подробности за данъчните престъпления, в които подозират „Недосегаемите” ще бъде изнесена по-късно днес.

През миналата седмица НАП е предотвратила  опит за източване на 10 млн. лв. ДДС от бюджета чрез десетки сделки с фиктивна реклама, съобщи още Стефанов.

Укритите данъци на собственици на бентли, яхти, 4 футболни клубове и две предотвратени ДДС измами от НАП в последните седмици са достатъчни да се построи една трета от недовършената магистрала „Тракия”, каза още директорът на приходната агенция. Притежателите на   луксозни возила, яхти и футболните клубове са укрили 26 млн. лв. данъци. Заедно с двете спрени източвания на ДДС от хазната за последните седмици на стойност 16 млн. лв. сумата става над 42 млн. лв., достатъчни за построяването на една трета от недовършения участък на автомагистрала „Тракия”.

Популярните лица от фолка и естрадата живеят назаем. Аналогично е положението и при футболистите, допълни още Стефанов.

  

Водещи новини

Времето