13 служители на НАП Русе са отстранени от длъжност за ДДС злоупотреби

13 служители на НАП Русе са отстранени от длъжност за ДДС злоупотреби
         

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов отстрани от длъжност 13 служители на Териториалната дирекция (ТД) на НАП в Русе до приключването на дисциплинарната процедура срещу тях. При съвместна акция на Министерството на вътрешните работи и НАП са открити документи, уличаващи данъчните служители в съучастие в ДДС злоупотреби. Служителите са ревизори, ръководители на екипи, лица, отговорни за селекцията на фирми за ревизии. Сред отстранените е и директорът на ТД на НАП Русе.

Решението какви дисциплинарни наказания ще бъдат наложени на служителите на НАП ще бъде взето от дисциплинарен съвет в началото на следващата седмица.

           „Има солидни доказателства, че всички тези хора са съдействали за ДДС злоупотреби. Начинът, по който това е направено е изключително груб. За пореден път обръщам внимание на всеки служител в НАП, който си позволява подобно нещо. Компромиси няма да има и ще окажем пълно съдействие на Прокуратурата за това всеки виновен да получи справедлива присъда”, каза по повод започналата дисциплинарна процедура изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

         

Водещи новини

Времето