До търговците на течни горива: Тествайте новата е-услуга за подаване на ежедневни отчети за продажбите на течни горива

До търговците на течни горива: Тествайте новата е-услуга за подаване на ежедневни отчети за продажбите на течни горива

От днес, 23 септември, можете да тествате новата електронна услуга на НАП за подаване в НАП на данни от дневните отчети на ЕСФП /Електронни системи с фискална памет/  за продажбите на течни горива.

За да ползвате услугата е необходимо да притежавате сертификат за универсален електронен подпис УЕП и да подадете Заявление за използване на електронните услуги на НАП.

При подаването на „Заявление за подаване документи с УЕП на упълномощено лице” трябва да изберете опцията  Подаване на данни от ЕСФП за дневен отчет”.

Услугата е публикувана в Електронни услуги на НАП -> Тестови услуги.

Услугата е в процес на тестване. За контакти: fuelbg@nra.bg

………………………………………………………...................................

Е-услугата реално ще заработи от 1 октомври 2009 г., когато се очаква да влязат в сила промените в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. Те гласят, че всеки обект за продажба на течни горива трябва да подава в НАП данни от дневния отчет на всяка фискална памет от електронната система с фискална памет (ЕСФП), работеща в обекта.

Вижте Проектът на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № Н-18 /публикуван e на страницата на Министерство на финансите - www.minfin.bg в рубриката „Документи”/

Задължението е за всички обекти за продажба на течни горива, независимо от големината и местоположението им.

          

Времето