2,2 млн. лв. данъци и осигурителни вноски трябва да внесе един от футболните клубове

2,2 млн. лв. данъци и осигурителни вноски трябва да внесе един от футболните клубове

Около 2,2 млн. лв. данъци и осигурителни вноски са се опитали да укрият собствениците на един от футболните клубове, които бяха ревизирани от НАП през последната година. Това каза изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов на пресконференция след срещата си със служители на териториалната дирекция в Русе. Това е третата от поредицата срещи на ръководството със служителите в страната за обсъждане на структурните промени в агенцията. Стефанов беше вече на посещение в Благоевград и Плевен, а на 18 септември ще се види с колегите от Хасково и Стара Загора.

По думите на Красимир Стефанов почти всички ревизии на футболните клубове от „А” футболна група, Български футболен съюз  и Професионална футболна лига вече са приключили. Изпълнителният директор допълни, че пълна информация за резултатите от ревизиите ще бъде предоставена на медиите следващата седмица.

Най-масовото нарушение, което са открили ревизорите на НАП по време на проверките, е укриване на доходи на футболисти. Служителите на НАП са установили, че много от футболистите са сключвали анекси към трудовите си договори за допълнително възнаграждение, които не са декларирали. С изключение на няколко от големите отбори, повечето играчи са получавали по документ около 220 лв. на месец.

Времето