Над 35 000 по-малко са посещенията до офисите на НАП

Над 35 000 по-малко са посещенията до офисите на НАП
        

Над 35 000 посещения на граждани и представители на фирми са спестени от Информационния център на Националната агенция за приходите (НАП) за първите три месеца на 2009 г. От началото на годината до 31 март 2009 г., чрез телефона за информация на агенцията  0700 18 700  са обслужени 34 000 обаждания, а служителите на Информационния център са отговорили на близо 2100 въпроса, постъпили на електронния му адрес – infocenter@nra.bg.

Най-честите въпроси, чиито отговори търсят клиентите на НАП са свързани с попълването на годишните данъчни декларации, документите, които се подават заедно с декларациите, ползването на отстъпки и облекчения. Хората се интересуват и как могат да възстановят здравноосигурителни права, да се освободят от внасяне на здравни вноски. Клиентите на администрацията търсят помощ и за това как могат да си платят данъците и осигурителните задължения – начини на плащане, срокове, банкови сметки, кодове за вид плащане.

На телефона за информация на НАП  0700 18 700 , също могат да се правят денонощно автоматични справки за регистрираните по ДДС фирми. За да ползват услугата, клиентите на НАП трябва да наберат телефон  0700 18 700  и да следват инструкциите на оператора. Информацията е идентична с тази в Публичния бюлетин на НАП за регистрираните по Закона за данък върху добавената стойност лица

До края на април Информационният център на НАП ще е с работно време от 8.00 до 18.30 ч. всеки делничен ден, като обаждането се таксува на цената на един градски разговор за абонати на БТК и според тарифния план за абонати на мобилните оператори. Запитвания могат да се изпращат и на имейл адрес: infocenter@nra.bg.

    

Водещи новини

Времето