Много българи няма да довнасят данък по годишните си декларации

Много българи няма да довнасят данък по годишните си декларации
 За пръв път през тази година при декларирането на доходите от 2008 г. ще се довнася 10% плосък данък върху доходите на физическите лица. Това на практика означава, че голяма част от гражданите няма да довнасят нищо, тъй като авансово удържаният през 2008 г. данък върху доходите им е равен на дължимия по годишната декларация. Това не отменя задължението за подаване на данъчна декларация от всички физически лица, които са получили доходи, подлежащи на деклариране.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации през 2009 г. е 30 април 2009 г. Формулярите могат да се подадат по интернет, с електронен подпис, чрез пощата с обратна разписка, в определени пощенски станции, където служител от „Български пощи” ще ви издаде входящ номер или на място в офис на Националната агенция за приходите (НАП).

            Вижте как да попълните подоходната си декларация.......

Данъкът върху доходите по годишната данъчна декларация може да се плати по Интернет, чрез банков превод или директно в клоновете на банките, намиращи се в офисите на НАП не по-късно от 30 април 2009 г.

При плащане с банков превод се изисква попълването на платежно нареждане за плащане към бюджета. За да сте сигурни, че плащането ще бъде коректно, е важно да попълните личните си данни, периодът, за който се отнася плащането, входящ номер на декларацията. Важно е в платежното нареждане да впишете и код за вид плащане в специално определеното за това поле.

Водещи новини

Времето