Трима граждани са платили данъци по над 600 000 лв.

Трима граждани са платили данъци  по над 600 000 лв.
Трима клиенти на Националната агенция за приходите (НАП) са декларирали данък за довнасяне по годишните си данъчни декларации в размер над 600 000 лв. досега. И тримата са използвали отстъпката от 5% и са платили задълженията си до 10 февруари 2008 г.

Пет работни дни остават за подаване на годишните данъчни декларации и плащането на дължимия данък. Очаква се до 30 април документите си да подадат над 250 000 граждани. Най-лесният начин за изпращане на данъчните декларации е по интернет, с електронен подпис. Тези клиенти на НАП, които подадат декларациите си по интернет, могат да ползват отстъпка от 5% върху сумата на данъка за довнасяне до 30 април.

Декларациите за облагане на доходите могат да се подадат и по пощата с обратна разписка или директно в 414 пощенски станции, където служителите на „Български пощи” също издават входящ номер. Справка за най-близкият пощенски клон, в който се приемат данъчни декларации може да се направи на информационния телефон 070018 700.

Напомняме, че срокът, в който трябва да се плати данъка за довнасяне по годишните декларации също е до 30 април. Важно е да се знае, че от нареждането на превода по банков път или чрез Интернет, до постъпването на парите по сметките на НАП могат да изтекат до 48 часа.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Плащането на данъци и осигуровки може да стане и по банков път или чрез пощенски запис. Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП може да видите в рубриката „Плащане”

Времето