Мария Мургина с награда за развитието на електронните услуги

Мария Мургина с награда за развитието на електронните услуги
На тържествена церемония днес председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев награди изпълнителният директор на НАП Мария Мургина със специална награда за принос в развитието на българската икономика. Грамота и почетен знак получи г-жа Мургина заради подобряването на комуникацията на приходната администрация с бизнеса чрез създаването на редица електронни услуги.

Призът се връчва по изключение на представител на държавната администрация като признание за усилията на НАП в разработването на нови и усъвършенстването на съществуващите е-услуги за бизнеса и гражданите.

Националната агенция за приходите е една от структурите на държавната  администрация, която предлага най-голямо разнообразие от е-услуги. Клиентите на НАП могат да подават данъчни и осигурителни декларации по Интернет с електронен подпис, гражданите и фирмите могат да платят данъци и осигуровки онлайн, също по Интернет се подават уведомления за трудови договори, Интрастат декларации и заявления за издаване на удостоверения и други документи.

Най-новата електронна услуга, предлагана от НАП ще бъде представена на пресконференция утре 16.04. от 11,00 ч в Централното управление на НАП.

„Наградата е чест за  целия екип на НАП и признание за дългогодишните ни усилия. Но е и предизвикателство, за да продължим в развитието на електронната комуникация с нашите клиенти. Ние отлично знаем, че не можем да направим плащането на данъци и осигуровки приятно, но можем да го направим по-лесно ”, заяви при връчването на наградите изпълнителният директор на НАП Мария Мургина.