НАП създаде подробна английска версия на Интернет-страницата си

НАП създаде подробна английска версия на Интернет-страницата си
 От днес клиентите на Националната агенция за приходите (НАП) могат да ползват новата Интернет-страница на агенцията на английски език. Връзка към новия сайт има на заглавната страница  http://www.nap.bg/

Основната част от потенциалните потребители на новата страница са чуждестранни фирми и граждани, които търсят информация за българските данъчна и осигурителна системи.

В английската версия на сайта е публикувана подробна информация за  различните видове данъци и осигурителни вноски, начините за плащане, различните документи и формуляри, както и за дейността на НАП.

В сайта може да се намери още информация за възстановяването на ДДС на чуждестранни фирми и граждани и цялото данъчно и осигурително законодателство на английски език.

Също днес в Интернет-страницата на НАП бе публикувана и електронна анкета за мнението на потребителите на електронните услуги, предлагани от агенцията. На адрес http://anketi.nap.bg/  напълно анонимно клиентите на администрацията могат да споделят впечатленията и препоръките си към различните електронни услуги на НАП. Резултатите от проучването ще бъдат използвани за бъдещо усъвършенстване на е-услугите.

В момента фирмите и гражданите, които разполагат с електронен подпис могат да подават чрез Интернет ДДС декларации, декларации за облагане с корпоративни данъци, декларации за облагане с данък върху доходите. Също по Интернет могат да се подават осигурителните декларации и уведомленията за трудови договори, както и да се изпращат искания за издаване на удостоверения и други документи. Без електронен подпис могат да се плащат дължимите данъци и осигурителни вноски.

Времето