НАП ще обсъжда с бизнеса новите данъчни декларации

НАП ще обсъжда с бизнеса новите данъчни декларации

В първото заседание на Консултативния съвет към НАП, проведено вчера, взеха участие представители на големите браншови и работодателски организации, одиторски фирми, Съюза на счетоводителите в България, Асоциацията на счетоводните предприятия,  както и на Националния осигурителен институт, представители на Висшия адвокатски съвет и Административния съд София-град.

На първото заседание бяха обсъдени вътрешни правила за дейността на съвета, както и предложения за теми за следващите заседания.

Една от темите, която ще се обсъжда на следващото заседание на 28 септември, е „Подобряване обслужването на клиентите на НАП, чрез опростяване на данъчните и осигурителните декларации и формуляри”. На участниците в съвета ще бъдат предварително представени проектите на нови данъчни декларации за облагане на доходите и за корпоративните данъци.

  Членовете на Консултативния съвет приветстваха инициативата за създаването му и изразиха увереност че неговата работа ще е от взаимна полза и за администрацията, и за бизнеса и гражданите.

„Като ръководител на Националната агенция за приходите, аз твърдо вярвам, че държавната администрация трябва да поддържа тясна връзка с бизнеса. Убедена съм, че администрацията е създадена, за да работи за хората, в интерес на обществото и само активният и открит диалог може да донесе успехи за държавата като цяло. Именно бизнесът е предпоставка за развитието и икономическия напредък на страната ни.”, каза в заключение изпълнителният директор на НАП г-жа Мария Мургина.

Времето