Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова участва в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова участва в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО
Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова участва днес, 28 май, в заседанието на Комитета „Икономика и сигурност”, което се провежда в рамките на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО във Варна. С изказването си на тема „Изграждане на Интегритет в отбраната: Инициативи на НАТО и икономически последствия” тя запозна участниците в международния форум с антикорупционните мерки, предприети от Министерството на отбраната в процеса на реформиране на структурите и изграждане на отбранителна система, основаваща се на военни способности.

„Корупцията е най-драстичната проява на похабени ресурси и усилия, и в тази светлина контролът над пропуските и слабостите в областта на отбраната придобива все по-голямо значение и е все по-необходим”, заяви заместник-министър Цветкова. Тя отбеляза, че компонентите, които гарантират успешна антикорупционна реформа са политическа воля, ясна стратегия за практическото й приложение и обективна външна оценка, която в случай на необходимост играе ролята на коректив, сравнявайки избраната посока с предпоставките за изграждане на интегритет.

Заместник-министър Цветкова призова депутатите да бъдат движещата сила в борбата с корупцията, като коректив на изпълнителната власт и да съдействат за активното участие в инициативата на НАТО „Изграждане на интегритет в отбраната”.

Пълният текст на изказването на заместник-министър Августина Цветкова е публикуван в интернет страницата на Министерството на отбраната.

Водещи новини

Времето