Военни формирования от Сухопътните войски провеждат учения за повишаване на бойната си подготовка

Военни формирования от Сухопътните войски провеждат учения за  повишаване на бойната си подготовка
Военни формирования от Сухопътните войски проведоха в периода 3 - 9 юни тактически учения за повишаване на бойната подготовка на личния състав и командирските умения на офицерите.

На полеви учебен полигон „Корен” военно формирование 54060 – Шумен проведе две тактически учения - с бойна стрелба на механизираните роти и батальонно тактическо учение. В тях участваха повече от 400 военнослужещи. Ръководител на учението беше подполковник Анатоли Първанов. Група от щаба на Сухопътни войски, с ръководител полковник Гошо Мерджанов - помощник-началник на Сухопътни войски по подготовката, оказа методическа помощ и контрол на обучаемите.

Военно формирование 28330 – Смолян, проведе ротно тактическо учение под ръководството на капитан Иван Троев. Бойните действия се проведоха в пресечена планинско-гориста местност. Личният състав направи преход от 40 километра в силно пресечена местност.

Ротно специално тактическо учение на военно формирование 34750 – Карлово се проведе на териториален учебен център „Тюлбето” под ръководството на майор Драгой Попов. В учението участваха и инженерни подразделения за бойна и обща поддръжка.

Ротни тактико-специални учения на военно формирование 52630 – Пловдив се проведоха в района на града, под ръководството на командира на военното формирование подполковник Добромир Милев. Целта на ученията беше да се усъвършенстват уменията на командирите при провеждане на операции за унищожаване на терористични лагери.

Времето