Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов ще присъства на ВИП деня на съвместната подготовка „Black Sea Rotational Force -11”

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов ще присъства на ВИП деня на съвместната подготовка „Black Sea Rotational Force -11”
Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов ще присъства на 12 септември 2011 г. в Деня за високопоставени гости на съвместната подготовка „Black Sea Rotational Force -11”, която се провежда в базата „Михаил Когълничану” - Румъния. Визитата е по покана на командващия силите на Морската пехота на САЩ в Европа генерал-лейтенант Денис Хеджлик. Във ВИП деня ще участва и началникът на отдел „Съвместни съоръжения” полковник Явор Матеев.

Съвместната подготовка „Black Sea Rotational Force -11” се провежда от юни 2011 година на територията на България, Румъния и Украйна. Елементи от съвместната подготовка се проведоха на територията на нашата страна в районите на Полеви учебен полигон - Ново село, летище Пловдив, летище Безмер и Националния военен университет „Васил Левски” с участието на сили, средства и формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Сержантския колеж на Националния военен университет и подразделения, инструктори и транспортни самолети от Морската пехота на САЩ. В подготовката на ПУП - Ново село се включи и подразделение от Сухопътни войски на Армията на Сърбия.

Българско подразделение от Силите за специални операции участва от 27 август до 10 септември 2011 г. в елементи от съвместната подготовка на територията на Украйна, заедно с подразделения от Сухопътните войски на Украйна и Морската пехота на САЩ.