Командирът на военно формирование 24 490 – Асеновград полковник доктор Валери Точилов днес се сбогува с бойното знаме

Командирът на военно формирование 24 490 – Асеновград  полковник доктор Валери Точилов днес се сбогува с бойното знаме
Командирът на военно формирование 24 490 – Асеновград полковник доктор Валери Точилов се сбогува днес, 24 ноември, с бойното знаме поради навършване на пределна възраст. На официалната церемония присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбраната Иван Иванов, началници на отдели от Командването на Сухопътните войски.

Генерал-майор Стефан Василев благодари на полковник доктор Валери Точилов за дългогодишната безупречна военна служба. Той бе отличен с награди от името на министъра на отбраната и на началника на отбраната. Полковник Валери Точилов благодари на личния състав на военното формирование за старанието и усилията, проявени в напрегнатите делници по полигони, учебни полета и класни стаи. Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на военнослужещите от полка и изпращане на бойното знаме.

Длъжността „Командир на военно формирование 24490 – Асеновград” временно ще се изпълнява от подполковник Красимир Ташев – началник щаб на формированието.