Министърът на отбраната Аню Ангелов: Стремим се да помогнем за решаването на въпроси, важни за членовете на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите

Министърът на отбраната Аню Ангелов:  Стремим се да помогнем за решаването на въпроси, важни за членовете на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите
„Тази среща е важна за нас, защото получаваме много въпроси от ваши членове от цялата страна, за решението на които можем да помогнем”, каза министърът на отбраната Аню Ангелов днес, 24 ноември, на среща с представители на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Основният въпрос, който беше обсъден по време на разговора, беше разработването на Проект за закон за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите. За подготовката на проекта ще бъде създадена работна група от експерти на министерството и членове на съюза, която ще предложи промените в закона и мотивите за тях.

По време на срещата бяха дискутирани и организационни въпроси, свързани с бъдещата дейност на Консултативния съвет по въпросите на военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните от войните към Министерски съвет, чийто председател е министър Ангелов.

Прието беше предложението на председателя на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите Петър Велчев министерството да отдели ресурс за поддържането на Централния регистър на военноинвалидите и военнопострадалите, за работата на Консултативния съвет, както и за социалните дейности в подкрепа на военноинвалидите и военнопострадалите.

Обсъдена беше и възможността за подпомагане членовете на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите с вещево имущество. Министър Ангелов съобщи, че въпреки затрудненията Министерството на отбраната ще спази традицията и ще предостави финансови средства на Съюза за подпомагане на неговите членове за Коледните и Новогодишните празници.

На срещата присъстваха още заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, постоянният секретар на отбраната Николай Милков, парламентарният секретар Христо Гаджев и експерти от военното ведомство.