Постоянният секретар на отбраната д-р Николай Милков участва в откриването на 20-та международна конференция, организирана от АФСЕА секция „София”

Постоянният секретар на отбраната д-р Николай Милков участва в откриването на 20-та международна конференция, организирана от АФСЕА секция „София”
Постоянният секретар на отбраната д-р Николай Милков участва днес, 14 декември, в откриването на 20-та международна конференция на тема: “Стратегията на НАТО за “умна” отбрана и инвестиционният план-програма на Министерството на отбраната до 2020 година". Двудневният международен форум се организира от АФСЕА - секция „София” и се повежда под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов.

„Интелигентната отбрана не е декларация, тя е процес за изграждане на нов стил на мислене и работа, на нова стратегическа култура, която трябва да придобием заедно”, отбеляза д-р Милков в обръщението си към участниците в конференцията. Той допълни още, че България е активен партньор в търсенето на общи решения не само в рамките на НАТО, но и на регионално ниво.

В словото си д-р Милков подчерта, че в Инвестиционния план на Министерството на отбраната до 2020 година е намерен балансът между необходимите за Българската армия отбранителни способности и наличните ресурси. Той призова участниците в конференцията да анализират конкретните проекти и да предложат практически идеи за реализирането им.

Във форума участват още командирите на Сухопътни войски и на Военновъздушни сили генерал-майор Стефан Василев и генерал-майор Константин Попов, експерти от Министерството на отбраната и Щаба на Сухопътни войски, представители на държавни институции и на бизнеса.

Водещи новини

Времето