Министърът на отбраната Аню Ангелов благодари на всички дарители, които подкрепят децата на Българската армия

Министърът на отбраната Аню Ангелов благодари на всички дарители, които подкрепят децата на Българската армия
Благодаря на всички за това, че се отзовахте на поканата на ръководството на Министерството на отбраната заедно да проявим благотворителност, да изразим съпричастност към децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, които ние наричаме „Деца на Българската армия”, каза в словото си министърът на отбраната Аню Ангелов на благотворителния концерт, който се състоя вчера, 15 декември, в Централния военен клуб. „Това е скромен знак на благодарност към саможертвата на техните родители, а също така знак на съпричастност и подкрепа за развитието на тези деца, така че те да чувстват по-малко липсата на своя родител”, подчерта той.

Министър Ангелов изтъкна, че това не е само коледна кампания, а постоянно благотворително действие, характерно за военнослужещите и цивилните служители на министерството, които ежемесечно отделят средства за децата. Той припомни, че с помощта на трите мобилни оператора, е разкрит кратък номер 1696, на който може да се изпращат sms-и в подкрепа на децата, както и организирания по повод 6 май извънреден целеви дял на Държавната лотария, от който също бяха събрани средства в подкрепа на децата. „Всичко това се прави, за да могат тези деца да развият своите качества, да завършат образованието си, а някои от тях вече работят в Министерството на отбраната”, допълни министър Ангелов.

Освен благотворителния концерт, средства ще се съберат и от предстоящите благотворителни прояви на Националния военноисторически музей утре, 17 декември, и на Сдружението на жените военнослужещи в неделя, 18 декември, което ще се проведе в Централния военен клуб. Организирани са благотворителни събития в по-големите гарнизони в страната.

На благотворителния концерт присъстваха министърът на отбраната Аню Ангелов, заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, директори на дирекции в министерството, военнослужещи и цивилни служители, представители на други ведомства, фирми и неправителствени организации.