„Работилницата на Дядо Коледа” и „Ангелска чудотворителница” очакват децата на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната

„Работилницата на Дядо Коледа” и  „Ангелска чудотворителница” очакват децата на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната
В рамките на благотворителната кампания на Министерството на отбраната в подкрепа на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, Националният военноисторически музей и Сдружението на жените военнослужещи провеждат две благотворителни събития.

С организирането на коледно детско парти утре, 17 декември, Националният военноисторически музей завършва кампанията „Щедростта няма граници”. Тя се провежда под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов и с подкрепата на Столичния инспекторат по образованието.

В нея се включиха 842 деца от 27 учебни заведения от столицата и страната, които изпратиха свои рисунки, картички и стихотворения за конкурса „Магията на Коледа”.

Началото на Коледното детско парти започва в 15.00 ч. с откриване на изложба-базар от детски творби, участвали в конкурса.

В „Работилницата на Дядо Коледа”, която започва в 15.30 ч., има много изненади. Децата ще могат да изработят коледна картичка, да рисуват с восък и да моделират. Те ще украсяват и „Елхата на баба” с играчки, направени по старинни техники и с природни материали. В празничния концерт ще участват деца от Националния дворец на децата, от 144 СОУ „Народни будители”, от балетна школа „Силует” и ЧДГ „Ново поколение”. Тържеството ще завърши с посрещане на Дядо Коледа и Снежанка, които ще раздадат подаръци.

Сдружението на жените военнослужещи, съвместно с Галерия „МОДО” организират коледен благотворителен базар „Ангелска чудотворителница”, който ще се проведе в неделя, 18 декември, в концертната зала на Централния военен клуб от 10.30 ч.

Специален гост на тържеството ще бъде министърът на отбраната Аню Ангелов.
В празничната програма участват артистите от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и много деца - изпълнители и музиканти. „Концерт на възглавници за деца”, организиран от галерия „МОДО” ще се провежда паралелно в Зала 1 на клуба.

Базар на коледни подаръци ще съпътства събитието.