Вицеадмирал Пламен Манушев се срещна със слушатели от Генерал-щабния курс на ВА „Г.С. Раковски”

Вицеадмирал Пламен Манушев се срещна със слушатели от Генерал-щабния курс на  ВА „Г.С. Раковски”
Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев се срещна днес, 17 януари, със слушателите от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” на Военна академия „Г. С. Раковски”.

Слушателите от Генерал-щабния курс бяха запознати с Националната отбранителна стратегия.

„След приемането на страната ни в НАТО и Европейския съюз ние имахме основанието по-често да променяме стратегическите документи, за да бъдат в съответствие с новата стратегическа среда”, каза пред слушателите вицеадмирал Пламен Манушев. Той отбеляза, че е изключително важно да се работи по инициативата „Интелигентна отбрана”. „Това предоставя възможност да се изгради по-ефективна отбрана с по-малко средства”, каза още вицеадмирал Манушев.

По време на срещата заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Манушев отбеляза, че предстои разработването на доктрини на видовете въоръжени сили и е важно в тяхното разработване да вземат участие и преподаватели от Военната академия.

Деканът на факултет „Национална сигурност и отбрана” във ВА „Г.С. Раковски” полковник доц. Георги Димов отбеляза, че провеждането на подобни срещи е важно, защото чрез тях обективната част на знанието се потвърждава с реалността.

На срещата, която се проведе в Министерството на отбраната, присъства и директорът на Дирекция „Стратегическо планиране” комодор Георги Фиданов.