Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова поздрави създателите на „Алманах на Сухопътните войски на България”

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова поздрави създателите на „Алманах на Сухопътните войски на България”
Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов присъстваха днес, 10 април, на представянето на книгата „Алманах на Сухопътните войски на България” в Националния военноисторически музей. На премиерата на първия от двата тома на изданието бяха също заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев.

„Тази книга, създадена с висок професионализъм и впечатляваща с изяществото си, е едно прекрасно начало на честванията на 100-годишнината от Балканските войни”, каза заместник-министър Цветкова и благодари на авторите на алманаха, който е съвместен проект на Националния военноисторически музей, Асоциацията на Сухопътните войски на България и Фондация „Българско военноисторическо наследство”. Тя припомни, че с редицата събития, с които ще бъде отбелязана годишнината от Балканските войни, ще се възроди споменът за предците ни, дали живота си за родината.

На представянето на „Алманах на Сухопътните войски на България” бяха прочетени откъси от книгата и показани част от включените в нея фотографии, повечето от които не са излагани до момента. В обръщението си към присъстващите академик Георги Марков се присъедини към поздравленията към авторския екип от Националния военноисторически музей - д-р Соня Пенкова, д-р Даниела Цанкова-Ганчева и Диана Иванова.