Акредитация на журналисти за съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийска звезда 2012”

Акредитация на журналисти за съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийска звезда 2012”
Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде домакин на съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийска звезда 2012”, която ще се проведе от 17 април до 11 май 2012 г. В нея ще участват екипажи на Военновъздушните сили на САЩ в Европа с F-16 и екипажи от българските Военновъздушни сили със самолети МиГ-21, МиГ-29 и Су-25, както и формирования от зенитно-ракетните войски от състава на българските ВВС.

Тренировката ще включва въздушни боеве с изтребители, тактически прехвати, бойно маневриране за преодоляване на противовъздушната отбрана. Ще се проведат и полети от съвместни българо-американски екипажи за повишаване на уменията при прилагане на процедурите, използвани от изтребителната авиация на двете страни.

На 27 април 2012 г. ще се проведе Ден за високопоставени гости и медии. Акредитацията на журналистическите екипи ще се извършва в Командването на Военновъздушните сили на телефони: 02 92 24 014, 02 92 24 029 и на e-mail: pr_vvs@abv.bg.

Акредитацията на чуждестранните журналисти ще се извършва до 20 април 2012 г. на e-mail: pr_vvs@abv.bg.

За да бъдат акредитирани журналистите, които желаят да присъстват на Деня за високопоставени гости и медии на съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийска звезда 2012”, трябва да предоставят следните данни: име, презиме, фамилия, номер на лична карта/паспорт, ЕГН и номер на журналистическа карта, заемана позиция в медията, телефон и e-mail за контакт.

Предвижда се за медийния ден да бъде осигурен транспорт за журналистите от София до авиобаза Граф Игнатиево.

Времето