Близо 80 военнослужещи от Сухопътните войски и вертолет Ми-17 от Военновъздушните сили участват и днес в гасенето на пожари, възникнали в различни райони на страната

Близо 80 военнослужещи от Сухопътните войски и вертолет Ми-17 от Военновъздушните сили участват и днес в гасенето на  пожари, възникнали в различни райони на страната
Военнослужещи от Сухопътните войски участват и днес, 31 август, в гасенето на пожари, възникнали в райони на общините Хасково и Рила.

В помощ на населението от община Хасково, 50 военнослужещи от военно формирование 52 740 участват в гасенето на пожара, възникнал между селата Любеново и Родопи. Ръководител на групата е капитан Светослав Везев.

Военнослужещи от военно формирование 26 400 – Благоевград и днес помагат за потушаването на пожара в местността Бели бор – „Рилска света обител“, община Рила. Ръководител на групата от 25 военнослужещи е майор Истилиян Дуков.

Вертолет Ми-17 от Военновъздушните сили участва в гасенето на възникнал горски пожар в района на биосферен резерват „Дупката“, община Батак, област Пазарджик.