Министърът на отбраната Тодор Тагарев представи своя екип и управленски приоритети

Министърът на отбраната Тодор Тагарев представи своя екип и управленски приоритети
„В екипа си съм поканил професионалисти, доказани експерти в своята област, които познават достатъчно добре проблемите на отбраната и могат в движение да започнат да изпълняват своите функции“, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев днес, 21 март, при представянето на екипа, с който ще работи в рамките на служебното правителство.

За началник на политическия кабинет на министъра на отбраната е назначен Росен Иванов – юрист и дългогодишен служител в Министерството на отбраната.

Новоназначените заместник-министри са Ася Давидова и Антон Лазаров. Ася Давидова е дипломат от кариерата, който дълги години работи по проблемите на сигурността и в областта на съюзническите отношения в НАТО и Европейския съюз. Антон Лазаров е заемал различни длъжности в Българската армия и Министерството на отбраната, като последно е оглавявал дирекция „Инвестиции в отбраната“.

След подбор и съгласувано с министър-председателя, за постоянен секретар на отбраната е назначен Добромир Тотев, досегашен директор на дирекция „Планиране, програмиране и бюджет“ в Министерството на отбраната.

Директор на дирекция „Връзки с обществеността“ ще бъде журналистът Григори Недялков, а съветници на министъра на отбраната – Марина Гарнизова, Детелина Николова и Веселин Петков.

„Всички са мой избор, аз нося отговорност за това какви хора съм поканил в екипа си и се надявам да работим заедно за един успешен мандат“, каза министър Тагарев и допълни, че в системата на отбраната и в ръководството на въоръжените сили работят доказани професионалисти, с които ще обедини усилия в интерес на страната и на армията.

Министър Тагарев представи управленските си приоритети, сред които открои осигуряване на стабилност и устойчивост в управлението на отбранителния сектор, открит диалог с активните по въпроси на отбранителната политика организации, задълбочено сътрудничество и взаимодействие със съюзниците и организациите от националния сектор за сигурност.

Пълният текст на управленските приоритети на министъра на отбраната можете да видите тук.

Водещи новини

Времето