Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди вицеадмирал Каръл Потинджър с почетен знак „Свети Георги“ I степен

Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди вицеадмирал Каръл Потинджър с почетен знак „Свети Георги“ I степен
Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди днес, 27 март, с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги” І степен вицеадмирал Каръл Потинджър, заместник-началник на Щаба по развитие на способностите към Съюзното командване по трансформациите на НАТО.

„Ние високо ценим подкрепата на Съюзното командване по трансформациите на НАТО и личния принос на вицеадмирал Потинджър за изпълнението на проекта „Ролята на жените в сигурността и отбраната“, който е част от инициативата на НАТО „Интелигентна отбрана“, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той допълни, че България ще продължи да работи и да развива способностите си по инициативите на НАТО и ЕС.

От своя страна вицеадмирал Потинджър отбеляза, че е изключително впечатлена от професионализма на всички военнослужещи и цивилни служители, с които е имала възможност да работи. Тя подчерта, че с водещата си роля по проекта „Ролята на жените в сигурността и отбраната“ и със създаването на Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, България продължава да бъде активен и надежден съюзник на Алианса.

На церемонията присъстваха заместник-министърът на отбраната Ася Давидова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, висши офицери и директори на дирекции от Министерството на отбраната.

По-рано днес вицеадмирал Потинджър изнесе лекция пред старши офицери от Българската армия, слушатели и студенти във Военна академия „Г.С.Раковски“. Тя ги запозна със структурата, задачите и дейността на Съюзното командване по трансформациите на НАТО.