Отбелязана бе 100-годишнината от учредяването на дружеството на военноинвалидите

Отбелязана бе 100-годишнината от учредяването на дружеството на военноинвалидите
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев участваха днес, 29 март, в отбелязването на 100-годишнината от учредяването на дружество „Военноинвалид“ – София, и 98-годишнината от учредяването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Със заповед на министъра на отбраната Тодор Тагарев бяха наградени военноинвалиди и военнопострадали за приноса им към отбраната на страната и активна военнопатриотична и социална дейност. Наградите връчи постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев. „Българските граждани, пострадали във войните с участието на България, в мироопазващи мисии и по време на военна служба, както и техните близки, заслужават уважението, признателността и специалното внимание на обществото и държавата“, каза постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев.

„Отнасям се с голямо уважение към всички вас, които работите активно и настойчиво и отстоявате правата и интересите на военноинвалидите и военнопострадалите, борите се тяхното битие да бъде по-лесно и обезпечено и търсите възможности за работа и достоен живот“. Това каза в своето обръщение началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов. С негова заповед, за активна дейност по отстояване правата и интересите на военноинвалидите и военнопострадалите с „Армейски нож – образец 1953 г.“ бе награден председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант о.з. Петър Велчев.

На събитието, което се проведе в Централния военен клуб, присъстваха вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев и контраадмирал Георги Георгиев, представители от Администрацията на Президента и на военно-патриотични съюзи и ветерани.

Времето