Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна днес с ръководството на синдикатите в Българската армия

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна днес с ръководството на синдикатите в Българската армия
Министърът на отбраната Тодор Тагарев проведе среща днес, 29 март, с председателите на синдикатите в Българската армия - Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ (ФНСО „БА“) и Националния синдикат „Отбрана” (НС „Отбрана”) към КТ „Подкрепа” Георги Братованов и Тодор Воденов.

Представители на синдикатите ще участват активно в общественото обсъждане на въпроси, свързани с отбранителната политика. Страните се договориха да бъде възстановена дейността на Отрасловия съвет за социално сътрудничество в Министерството на отбраната и на Съвета по условия на труд до средата на април. Бяха поставени и въпроси, свързани със социалната политика и политиката по доходите в Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, както и с политиката по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

В срещата участваха още заместник-министрът на отбраната Ася Давидова, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Росен Иванов, заместник-председателите на синдикатите Николай Иванов от ФНСО „БА“ и Слав Желев от НС „Отбрана”, директори на дирекции от Министерството на отбраната и синдикални членове.