Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов участва в годишната военностратегическа конференция на Съюзното командване по трансформацията

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов  участва в годишната военностратегическа конференция на Съюзното командване по трансформацията
Комплексността на обстановката за сигурност в глобален мащаб беше ключова тема по време на провелата се в Стокхолм, Кралство Швеция, годишна военностратегическа конференция на Съюзното командване по трансформацията на НАТО, в която участва началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Конференцията протече в две основни части – пленарно заседание на началниците на отбраната и работни синдикати на експертно ниво.

В рамките на форума бе отбелязано, че държавите-членки на НАТО и държавите-партньори живеят в един и същ усложняващ се свят с все повече новопоявяващи се заплахи за енергийната сигурност, достъпа до глобалните ресурси, както и опасността от балистични ракети, разпространение на оръжия за масово поразяване, тероризъм и кибератаки.

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов отправи покана към присъстващите за участие в следващата конференция, която ще се проведе през месец юни 2014 г. в България.

В работата на конференцията участваха също бригаден генерал Петър Петров и комодор Емил Ефтимов като представители съответно на JFC-Неапол и IMS-Брюксел.