Министърът на отбраната Ангел Найденов откри Седмата научна сесия по проблемите на лидерството в Националния военноисторически музей

Министърът на отбраната Ангел Найденов откри Седмата научна сесия по проблемите на лидерството в Националния военноисторически музей
„Темата на днешната научна конференция безспорно заслужава внимание в съвременната действителност и съм убеден, че всяка една от изнесените лекции ще има принос както към теорията, така и към практиката на лидерството, особено когато проектираме тази тема към аспектите на националната сигурност – вътрешна, външна и социална.“ С тези думи министърът на отбраната Ангел Найденов постави началото на дискусиите в рамките на Седмата научна сесия по проблемите на лидерството, която се проведе днес, 4 юли, в Националния военноисторически музей.

Конференцията, която тази година е посветена на темата „Национална сигурност: духовност и лидерство“, е организирана от Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов“, Университета по библиотекознание и информационни технологии и Националния военноисторически музей.

По време на сесията с годишните награди „Почетен знак „Стефан Стамболов” за личен лидерски принос през 2013 г.” бяха удостоени Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит и академик Петър Кендеров – председател на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий”.

„Като носители на тази награда Вие обединявате интелекта, духовността, волята и решителността, които трябва да носят българските национални лидери. Всъщност Вие носите онзи морал, чистота и отговорност, които са необходими, особено в днешните дни, за българската нация“, каза министър Найденов в обръщението си към удостоените с отличието.

Министърът на отбраната поздрави организаторите на конференцията и благодари за избора Националният военноисторически музей да бъде домакин на сесията в навечерието на 97-та годишнина от създаването му. Министър Ангел Найденов подчерта, че от основаването си до днес музеят е съкровищница на символите на българската бойна история и през годините се е превърнал в институция, която не просто съхранява, а обогатява и развива националната памет и традиции.