Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в церемония по тържественото изпращане на 15-та рота от състава на Българската армия за участие в операцията ISAF в Афганистан

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в церемония по тържественото изпращане  на  15-та рота от състава на Българската армия за участие в операцията ISAF в Афганистан
Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва утре, 9 юли, в церемония по тържественото изпращане в Стара Загора на 15-та рота от състава на Българската армия, която ще се включи в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).

Ротата е в състав от близо 300 военнослужещи и ще изпълнява задачи по охрана на вътрешната зона на летище Кандахар. Националният командир на контингента за Кандахар подполковник Тихомир Димчев и командирът на ротата капитан Светослав Годинов са от състава на 2-ра механизирана бригада в Стара Загора.

На тържественото изпращане на ротата ще присъстват още началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров.

След церемонията министърът на отбраната Ангел Найденов ще проведе разговори с командния и личния състав на 2-ра механизирана бригада.
Предвидени са и срещи на министър Ангел Найденов с представители на местната власт в Стара Загора.

Уважаеми колеги, тържествената церемония ще започне от 11.00 ч. на 9 юли на площада пред сградата на Общинската администрация в гр.Стара Загора. Срещите с военнослужещите са предвидени за 13.30 ч. във Военния клуб в Стара Загора. Заповядайте!