Откриване на Новата 2014 учебна година във формированията на Съвместното командване на силите и Военноморските сили

Откриване на Новата 2014 учебна година във формированията на Съвместното командване на силите и Военноморските сили
В Съвместното командване на силите и подчинените му военни формирования тържествено днес, 13 януари, беше открита учебната година.

Командващият на Съвместното командване на силите генерал – лейтенант Атанас Самандов откри учебната година във военно формирование 52370 – Негушево, а заместник – командващият на СКС контраадмирал Георги Мотев във военни формирования 28860 и 18270 – Горна Малина. В своите приветствия те очертаха основните задачи и цели за изпълнение през 2014 г. и изразиха увереност, че военнослужещите и цивилните служители ще продължат да утвърждават завоюваните позиции и да постигнатите нови успехи.

По време на церемониите за откриване на учебната година беше отслужен молебен за здраве и успехи на военнослужещите.

С тържествено вдигане на националния флаг, военноморския флаг, стенговите флагове и флаговете за разцветяване се откри новата учебна 2014 година и във военните формирования от Военноморска база – ВМС, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас и Пункт за базиране Варна.

В Пункт за базиране Бургас строят бе приет от командира на ВМС контраадмирал Румен Николов. В приветствието си към военнослужещите командирът на ВМС подчерта: „През изминалата година военнослужещите и цивилните служители от военноморска база – ВМС за пореден път доказаха, че са последователни професионалисти. Това разбира се ви задължава да гледате с отговорност напред и да започнете учебната година с амбицията да не отстъпвате от нивото на вече постигнатото.”

Отец Стелиян от църквата „Св. Никола” в гр. Черноморец извърши молебен за здраве и успехи.

В Пункт за базиране Варна строят бе приет от заместник-командира на ВМС комодор Димитър Денев. Негово високо преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет за здраве и успехи.

След приключване на мероприятията на строевия плац военните формирования проведоха показни занятия на елементи от бойната подготовка, която е динамичен процес, насочен към усъвършенстване на уменията на военните моряци за изпълнение на поставените им задачи на море и провежда във военноморската база в рамките на учебната година.

Времето