Ученици-сурвакари посетиха Министерството на отбраната по повод празника „Василица“

Ученици-сурвакари посетиха Министерството на отбраната по повод празника „Василица“
Министърът на отбраната Ангел Найденов посрещна днес, 14 януари, ученици-сурвакари по повод празника „Василица“ – ромската Нова година.

Учениците от основно училище „Христо Ботев“ в село Гълъбник, община Радомир, поздравиха ръководството и служителите на Министерството на отбраната със стихотворения и традиционни песни и танци. След като сурвакаха присъстващите за здраве и берекет, децата получиха подаръци и лакомства.
Министърът на отбраната Ангел Найденов поздрави малките сурвакари като им пожела да продължават да бъдат усърдни в учението, да слушат своите родители и преподаватели и когато навършат пълнолетие да се присъединят към редовете на Българската армия.

На срещата със сурвакарите присъстваха заместник-министрите на отбраната Иван Иванов и Неджми Али, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, членове на политическия кабинет на министъра и служители на Министерството на отбраната.

Срещата се осъществи по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който работи за образователната интеграция на ромските деца. Инициативата има за цел, от една страна, да популяризира богатството от фолклорни традиции на ромския етнос, a от друга, учениците да се запознаят със функциите и задачите на държавните институции в Република България.

Времето