Министърът на отбраната Ангел Найденов: Справихме се. Изградихме защитното съоръжение по границата

Министърът на отбраната Ангел Найденов: Справихме се. Изградихме защитното съоръжение по границата
"Справихме се. Имаме изградено защитно съоръжение и монтирана охранителна мрежа", каза министърът на отбраната Ангел Найденов по време на медийния ден, който се проведе днес, 17 юли, в района на възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница. Той подчерта, че неговото изграждане е военна операция на Сухопътните войски, която ще бъде приключена на 20 юли и до края на месеца съоръжението ще бъде сдадено на Министерството на вътрешните работи, което е реалният поръчител на проекта.

"Изграждането на оградата беше сложно както като проект, така и като реализация поради трудните условия", каза още министър Найденов и допълни, че военнослужещите от Българската армия са работили при максимално натоварване и с чест са изпълнили поставената задача. Той заяви, че нито една друга структура не би се справила с построяването на съоръжението при тези условия и на тази цена. "Изпълнихме задължението си и мисля, че това, което виждаме, е достатъчно впечатляващо", каза министърът на отбраната.

В заключение той благодари на всички военнослужещи и цивилни служители, които взеха участие в реализирането на проекта за професионализма и изключително бързите темпове на работа.