Министърът на отбраната Ангел Найденов ще се срещне с македонския си колега в рамките на официалното му посещение в България

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще се срещне с македонския си колега в рамките на официалното му посещение в България
Министърът на отбраната на Република Македония Зоран Йолевски пристига утре, 22 юли, на официално посещение в нашата страна. Той ще бъде посрещнат с пълен военен церемониал и полагане на венец пред паметника на Незнайния воин. След тържествения ритуал министър Йолевски ще проведе разговор с министъра на отбраната Ангел Найденов. Срещата ще бъде последвана от изявления на двамата министри пред представителите на медиите.

В рамките на посещението си в нашата страна министърът на отбраната на Република Македония Зоран Йолевски ще проведе срещи и с председателя на Народното събрание Михаил Миков, председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Атанас Мерджанов и заместник-министъра на външните работи Тодор Чуров.

Колеги, военният ритуал пред паметника на Незнайния воин започва в 09.30 ч. Изявлението на министър Йолевски и министър Найденов пред представителите на медиите е от 10.30 ч. в Министерството на отбраната. Постоянно акредитираните журналисти ще бъдат допускани в сградата на ведомството от 10.15 часа през входа от ул. „Аксаков“.