Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов се срещна днес с новия аташе по отбраната на Федерална република Германия подполковник Марк Аскуи

Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов се срещна днес с новия  аташе по отбраната на Федерална република Германия подполковник Марк Аскуи
Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов се срещна днес, 16 септември, с новия аташе по отбраната на Федерална република Германия, подполковник Марк Аскуи, акредитиран за Република България, със седалище в Букурещ, във връзка с неговото представяне.

По време на разговорите беше отбелязано успешното военно сътрудничество между двете страни и бяха разгледани някои аспекти на перспективите за бъдещо развитие. Беше заявено желанието ни нашата страна да се присъедини към водеща нация Германия в рамките на реализацията на Концепцията за рамкови страни на НАТО.

В срещата участва и досегашният аташе по отбраната на Федерална република Германия подполковник Бертолд Айзенрайх.

Гостите проведоха срещи и с представители на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски и Военновъздушните сили.

Водещи новини

Времето