Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия ще бъде открит като международна организация

Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия ще бъде открит като международна организация
Официална церемония за откриване на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия (Crisis Management and Disaster Response Centre of Excellence – CMDR COE) като международна организация ще се проведе утре, 17 септември, от 14.30 ч. в сградата на хотел „Шипка“ в София. Международната организация, първа по рода си в нашата страна, ще бъде открита от президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев и от министъра на отбраната Велизар Шаламанов.

Акредитирането на Центъра от Северноатлантическия съвет на НАТО като международна военна организация на Алианса е сред основните приоритети на Министерството на отбраната през 2014 г. Проектът има важно значение за изграждането на способности в национален, съюзен и регионален аспект. Мисията на Центъра е чрез съвместно партньорство да служи като катализатор за усъвършенстване на способностите на НАТО, страните-членки и партньорите в областта на управлението на кризи и реагирането при бедствия.

Колеги, официалната церемония за откриването на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия като международна организация ще се проведе на 17 септември от 14.30 ч. в сградата на хотел „Шипка“.

Водещи новини

Времето