Радиотехнически войски отбелязаха 63-ата си годишнина

Радиотехнически войски отбелязаха 63-ата си годишнина
Тържественото честване на 63-ата годишнина от създаването на Радиотехнически войски се проведе в Националния военноисторически музей днес, 18 март. Радиотехническите войски са част от петте компонента на системата за противовъздушна отбрана, заедно с авиация, Зенитно-ракетни войски, Комуникационно информационни и навигационни системи (КИНС) и логистика.

В словото си постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев благодари на служителите в Радиотехнически войски за всеотдайния труд и съществен принос за издигане боеспособността и бойната готовност на Военновъздушните сили и Българската армия. По думите му - високият професионализъм и себеотдаване на службата от личния състав от Радиотехническите войски е сигурен залог за успешното изпълнение на сложните и нелеки задачи в динамично изменящата се среда за сигурност.

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев нарече Радиотехнически войски „символ на висок интелект и безпрецедентна отдаденост“.

Със заповеди на командира на ВВС и на началника на военно формирование 44510 бяха наградени военнослужещи и цивилни служители по случай празника.

На честването присъстваха още бригаден генерал Тодор Дочев, началник на Националния военен университет във Велико Търново, военнослужещи и цивилни служители от Радиотехнически войски, ветерани.