Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски

Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски
Ден за медии на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски ще се проведе в четвъртък, 26 март, на река Дунав в района на Белене.

За първи път пред представители на медиите ще бъде демонстрирана организацията на водолазните спускания в различни условия - прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника.

В деня за медии ще присъстват заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Постоянно акредитираните журналисти, които желаят да присъстват в деня за медии, трябва да потвърдят участието си до 12.00 часа на 23 март 2015 г. тел. 02 92 23 015. Организиран е служебен транспорт, който ще тръгне от паркинга пред сградата на МО-2 на бул.„Ген. Тотлебен” 34 (срещу „Пирогов“) в 07.30 часа на 26 март 2015 г.

Денят за медии ще бъде открит в 11.00 ч. на 26 март 2015 г. Кореспондентите на медиите в региона, които желаят да отразят водолазната подготовка на военнослужещите от Сухопътните войски, трябва да бъдат в 10.30 ч. същия ден пред портала на военно формирование 28 880 – Белене, откъдето ще има организиран транспорт до мястото на показите на р. Дунав.