Министърът на отбраната Николай Ненчев назначи Йордан Бакалов за директор на служба „Военна информация“ и го представи пред личния състав на службата

Министърът на отбраната Николай Ненчев назначи Йордан Бакалов за директор на служба „Военна информация“ и го представи пред личния състав на службата
Министърът на отбраната Николай Ненчев представи днес, 19 май, новоназначения директор на служба „Военна информация“ Йордан Бакалов пред личния състав на службата. Той е назначен на поста със заповед на министъра на отбраната.

„Висок морал, коректност и професионализъм – това са качествата, на които особено много държа, и които ме впечатлиха у г-н Йордан Бакалов”, каза министър Николай Ненчев пред служителите на „Военна информация”. По думите му, наред с тези качества, новоназначения директор на службата притежава и изключително чувство за справедливост. „Ще работим така, че да се чувствате сигурни в утрешния ден и да създадем по-добри условия за работа”, допълни министър Николай Ненчев и пожела успех на служителите на "Военна информация".

„Нека работим съвместно за една кауза, която се казва България”, каза новият директор на служба „Военна информация” пред личния състав. Той пожела откровен разговор за всичко, което касае службата и предмета на нейната дейност. „Искам да се казва истината”, обърна се Йордан Бакалов към личния състав на службата.

Досегашният изпълняващ длъжността директор на служба „Военна информация” Светослав Даскалов увери министъра на отбраната Николай Ненчев и директора на службата Йордан Бакалов в професионализма и отговорното отношение на личния състав на „Военна информация”.

* * *
Новоназначеният директор на Служба „Военна информация” Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. През 2009 г. защитава докторска степен по научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство” - Национална сигурност. От 2012 г. е доцент и преподавател по национална сигурност в два университета. Има богат парламентарен опит. Поема поста на министър на вътрешните работи в служебното правителство на Георги Близнашки през 2014 година.

Водещи новини

Времето