Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие конференция за въоръжението и екипировката на Сухопътните войски

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие конференция за въоръжението и екипировката на Сухопътните войски
Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие утре, 15 март, във Военна академия „Г. С. Раковски“ международната конференция на тема „Въоръжение и екипировка на Сухопътните войски за изпълнение на целите на способности и за националната отбрана”. Форумът е организиран от командването на Сухопътните войски и Асоциацията на Сухопътните войски на България. В него ще участва командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Целта на конференцията е да бъдат обсъдени изискванията на заявителите и потребителите на проекти за модернизация и превъоръжаване на Сухопътните войски, както и възможностите на български и чуждестранни фирми в оборудването на многофункционална бронирана машина за Сухопътните войски със системи въоръжения и системи за осигуряване и защита.

В конференцията ще участват представители на Администрацията на президента, Народното събрание, Министерски съвет, структури на Министерството на отбраната и Щаба по отбраната, Съвместното командване на силите, командването на Сухопътните войски и неправителствени организации.

Участие за участие в конференцията са заявили 18 български и чуждестранни компании. Презентации ще направят водещи експерти и производители като „Дженерал Дайнамикс“, „Текстрон Систъмс“, ТЕРЕМ, „Харис Комюникейшън“ и други.

Уважаеми колеги,

Откриването на международната конференция ще се състои от 9.00 ч. на 15 март във Военна академия „Г. С. Раковски“, заповядайте!