Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов: Академията реализира главната цел в политиката на Министерството на отбраната по отношение на военното образование

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов: Академията реализира главната цел в политиката на Министерството на отбраната по отношение на военното образование
Днес, когато науката и образованието не могат да вървят напред, без да има широка отвореност и включване в световния обмен, без интеграция в транснационалните академични мрежи, Академията е вече утвърден, не само на национално, но и на международно ниво център за военна наука и образование. Това каза заместник-министърът на отбраната доцент д-р Орхан Исмаилов днес, 14 април, на тържественото честване на 104-ата годишнина от създаването на Военна академия „Г. С. Раковски“ и отбелязването на патронния й празник.

Отворена за промени и в непрекъснато състезание с динамиката на времето, Военна академия „Г. С. Раковски“ е в постоянен процес на осъвременяване и адаптация на предлаганите специалности, програми и учебно съдържание, методите и формите на обучение, каза заместник-министър Исмаилов и подчерта, че Академията успява да реализира главната цел в политиката на Министерството на отбраната по отношение на военното образование.

Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов поздрави присъстващите от името на висшето военно ръководство, като пожела на академичната общност успехи в благородната професия по обучението и възпитанието на кадрите за Българската армия.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили изпрати поздравителен адрес, в който се отбелязва: „Академията е основен стълб на военното ни образование и един от символите на държавността в България“.

От името на министъра на отбраната Николай Ненчев и на началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов по повод празника на Военна академия „Г. С. Раковски“ заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов отличиха с грамоти и предметни награди офицери и цивилни служители за проявен висок професионализъм и принос за утвърждаване на авторитета на Академията като национална военна институция за висше образование, квалификация и научни изследвания по въпросите на националната сигурност и отбрана.

„Съвременна организационна култура, професионална компетентност, непрекъснато търсене и интерпретиране на новото, постоянен стремеж за обогатяване на учебното съдържание и интегрираното му поднасяне на обучаемите са качествата, които Академията винаги се е стремяла да развива в научно-преподавателския състав“, каза в словото си началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев.

Времето