Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват в тържествата за отбелязване на знакови събития от военната история и Съединението на България

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват в тържествата за отбелязване на знакови събития от военната история и Съединението на България
Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват на 4 септември (неделя) в честването на 100-годишнината от Тутраканската епопея. В 11.00 ч. те ще присъстват на военния ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите воини, който ще се състои пред Мемориалния комплекс „Военна гробница” в с. Шуменци, община Тутракан. Вечерта, от 20.30 ч. на централния площад в гр. Тутракан ще се проведе тържествена проверка (заря). В тържествата, посветени на 100-годишнината от Тутраканската епопея ще участват военнослужещи от военни формирования от състава на Военноморските сили и Представителният духов оркестър на ВМС.

На 6 септември генерал Константин Попов ще присъства на тържествената проверка (заря), с която ще бъде отбелязана 131-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Тя ще започне в 20.30 ч. на площад „Съединение“ в гр. Пловдив. В тържествения ритуал ще участват представителни блокове на Сухопътните войски и Военновъздушните сили.
В този празничен ден военнослужещи от военните формирования на Българската армия ще участват в ритуалите в памет на загиналите за обединението на България в градовете Стара Загора, Шумен, Ямбол, Плевен, Сливен, Русе, Горна Оряховица, Хасково, Варна и Бургас.

На 7 септември министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват в отбелязването на 100-годишнината от Добричката епопея. Те ще присъстват на военния ритуал за откриването на паметник на генерал Иван Колев, който ще се състои от 12.00 ч. в гр. Добрич.

В тържествата по повод 100-годишнината от Добричката епопея ще участват и военнослужещи от военни формирования на Военноморските сили и Представителният духов оркестър на ВМС.

Времето