Военна академия „Георги С. Раковски” открива новата учебна 2017/2018 година

Военна академия „Георги С. Раковски”  открива  новата учебна 2017/2018 година
Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват утре, 1 септември, в откриването на новата учебна година във Военна академия „Г. С. Раковски“. По традиция те ще изнесат първите академични лекции пред командно-преподавателския и слушателския състав на академията. Заместник-министър Запрянов ще представи лекцията на министъра на отбраната на тема „Предизвикателства пред отбранителната политика в новата стратегическа среда“. Темата на лекцията на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев е „Развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България в контекста на изпълнението на План 2020 и приноса към операциите на НАТО и ЕС. Основни направления за модернизация и превъоръжаване на Българската армия“.

По-късно същия ден в района на Академията ще се състои церемония за полагане на основен камък за изграждането на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” в памет на загиналите в Първата световна война. Инициативата за изграждането на параклиса е на комитет със съпредседатели Константин Попов - председател на Комисията по отбрана към 44 –то Народно събрание, и Йорданка Фандъкова – кмет на град София.

През учебната 2017/2018 година във Военната академия ще се обучават 392 слушатели в двете професионални направления „Военно дело“ и „Национална сигурност“.

Уважаеми колеги,

Военният ритуал за посрещането на официалните гости ще започне в 9.30 ч. на 1 септември 2017 г. в района на Военната академия в София. Откриването на новата учебна година ще се състои от 10.00 ч. в зала „Тържествена” на Академията, а церемонията за полагане на основен камък за изграждането на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще започне в 12.00 ч. същия ден.

Постоянно акредитираните журналисти, които желаят да отразят събитието, ще бъдат допускани от 9.00 ч. на 1 септември 2017 г. в района на Военна академия „Г.С.Раковски“, след представяне на лична и журналистическа карта.

Водещи новини

Времето