Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия на ВМА празнува 50-годишен юбилей

Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия на ВМА  празнува 50-годишен юбилей
Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия“ отбеляза днес, 3 октомври, 50 години от своето създаване. В съответствие с комплексното развитие на болницата и утвърждаването й като водещо лечебно заведение, в клиниката всекидневно се извършват високотехнологични оперативни интервенции, както в областта на ендопротезирането на големи стави и операции на тежки счупвания, така и при прилагането на най-съвременните методи на ендоскопска травматологична хирургия.

Приветствие към медиците от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов поднесе заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. “Като наследник на редица водещи имена в областта на травматологията и ортопедията, екипът има нелеката задача да продължи да развива научна дейност и да прилага най-съвременните методи на лечение в унисон с постиженията на водещите световни практики“, отбеляза той. „Военномедицинска академия отдавна е предпочитано място за лечение на пациенти от цялата страна. Малко са болниците, които развиват комплексен подход в лечебния процес и затова нивото на постигнатите резултати не може да не ни радва“, заяви заместник-министър Запрянов и добави, че тези успехи позволяват днес Военномедицинска академия да бъде определена като ключов елемент в системата на националната ни сигурност, както и в управлението на кризи. От името на министър Каракачанов той пожела на медиците да защитават и занапред доброто име на Военномедицинска академия като водещо болнично заведение, стъпило на висок лечебно-диагностичен стандарт и научно израстване.

Колективът беше поздравен и от началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, който изказа искрената признателност на армейското ръководство за отношението и професионалната посветеност на медиците при лечението на военнослужещите и техните семейства.